Over

Ad van Bokhoven

Ad van Bokhoven studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ( 1972-1982) te ’s-Hertogenbosch. Een prestigieuze academie met een traditionele inslag. Destijds een studie van 5 jaar.

Zijn buitengewone talent werd snel opgemerkt door gevestigde kunstenaars als professor Kurt Löb en Ad Merx. Ad van Bokhoven ontdekte de gouache als medium om korte snelle studies te maken, haast impressionistisch. In deze moeilijke ‘a la prima’ techniek is Ad van Bokhoven een meester geworden. In korte kleurige toetsen en vlekjes noteert hij feilloos zijn directe omgeving; niet fotografisch maar schilderachtig.

Inmiddels vele jaren verder heeft Ad een omvangrijk oeuvre. Hij exposeerde in binnen en buitenland. Zijn werk is aangekocht door verscheidene multinationals ;Shell Nederland, Ballast Nedam, Siemens, Bayersdorf…om er enkele te noemen.

Ad van Bokhoven werkt vaak in Spanje, echter deze zomer heeft hij Domburg uitgekozen als zijn “Zomeratelier”.Voor u een unieke kans om kennis te maken met Ad en zijn werk. Overtuig van zijn ogenschijnlijke eenvoudige kijk op het strandleven; heel herkenbaar en raak. Unieke impressies van een spelend volkje aan zee.

Ad is een gedreven schilder/docent die in de traditie van de impressionisten werkt en les geeft. Hij neemt je mee op t avontuur van het plein air schilderen. Niet de makkelijkste weg maar veruit de leukste / boeiendste.

Een mooie uitspraak van Ad is :” die hutkoffer vol techniek is vaak veel minder interessant dan de poëzie van een damestasje” Ook makkelijker meenemen!

galerievanbokhoven.nl

Kom ook eens kijken op Ad zijn persoonlijke website.

atelierdesfleurs.nl

Ad zijn 'Atelier des Fleurs'

Deze afbeeldingen zijn te koop via: galerievanbokhoven.nl